Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Лесен Телешки Гулаш с Гъби

Лесен Телешки Гулаш с Гъби

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Лесен Телешки Гулаш с Гъби
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Толкова е лесен, че дори начинаещ готвач ще се справи брилянтно"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • гъби - 400 г
  • лук - 4 глави
  • доматено пюре - 2 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото на хапки и го запържваме в олиото.

Нарязваме лука и гъбите на едро и ги сипваме при месото. Запържваме още около 10 минути и наливаме бульона.

Варим 40 минути на слаб огън и добавяме доматеното пюре, солта, черният и червеният пипер.

Задушаваме до сгъстяване и изключваме котлона.

Оставяме гулаша на котлона със затворен капак за 20 минути и след това сервираме.

Лесният Телешки Гулаш с Гъби е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: