Паниран свински дроб с прясно мляко

ЗорицаЗорицаГуру94826029655
29/03/2018
"Тайната на сочния свински дроб е разкрита, затова да се почерпим с по една бира и да опитаме как е станал този паниран свински дроб с прясно мляко "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 361
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дроба и го почистете от кръвоносните съдове. Нарежете го на едри парчета и го залейте с прясното мляко (трябва млякото да го покрива). Млякото трябва да е студено.

Оставете черния дроб да престои в прясното мляко 1-2 часа на студено. След като дробът е престоял необходимото време, се отцежда добре, като се постави в гевгир.

Разбийте яйцата с бирата и бялото брашно. Разбийте хубаво. Не слагайте сол.

В друг съд смесете царевичното брашно със съвсем малко сол, черен пипер и кимион.

Пригответе си и трети съд, само с бяло брашно.

Потопете парчета дроб първо в чистото бяло, брашно, след това в панировката от яйце, бира и бяло брашно и накрая в царевичното брашно с подправките. Пържете в загрята мазнина до златисто.

Внимавайте, защото пръска. Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервирайте върху свежа зелена салата и купичка с млечен топинг.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар