Сушена сланина

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
29/03/2018
"Ще успеете ли да я опазите да се изсуши или домашните вече я нападнаха "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 330
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • сланина - 3 кг
  • морска сол - 3 кг едра
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясната сланина нарежете на квадратни парчета и сложете в голяма тенджера, като на дъното сипете обилно с едра сол.

Покрийте единия ред сол и подредете втория, по края запълнете със сол и отгоре хубаво разстелете да не се вижда сланината. Покрийте с капака и оставете на студено място за 3 дни.

След като вече е поела солта, си извадете всяко парче и остържете от солта. В купа разбъркайте подправки по ваш вкус, но обезателно трябва да има много червен пипер (пипера изпича и стяга), черен пипер, чубрица и сол.

Потапяйте всяко парче и притискайте хубаво, за да полепнат подправките, направете дупка и промушете конец.

Закачете сланината да се суши на студено и проветриво място.

Чудесно мезе за вино през зимата.

Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна и масивна пластмасова дъска за рязане 30х38cм
9.99 лв.
Виж ››

Хубавата дъска за рязане е ваш верен помощник и в приготвянето, и в сервирането на едно ястие. Освен да обработвате продуктите на нея, можете и да сервирате готовите мезета и разядки на своите гости. Пластмасовата дъска за рязане се предлага в стилен дизайн в черен цвят.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Величка Щърбанова
Вкъщи предпочитаме такава сланина за мезе, пред купешките разни подобия на меса.....
0
0
Ваня Георгиева
И ние така приготвена, с подправки най много ни харесва, дори с праз е още по добре.
1
0