Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печени Свински Мръвки на фурна

Печени Свински Мръвки на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
29/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"За какво ви е фурна, ако не да изпечете най-сочните свински мръвки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (плешка)
  • праз - 1 стрък (по желание или лук)
  • чубрица - 1 ч.л
  • черен пипер
  • червен пипер
  • пикантина - за свинско месо
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинската плешка на парчета или на по-големи плоски парчета.

Поръсете с подправките и с олиото хубаво ги омесете. Оставете така за около 30 минути, а през това време нарежете праза и го сипете в тава.

Полейте и него с малко олио, червен и черен пипер. Разбъркайте добре праза и сипете чаша вода, отгоре сложете парчетата месо.

Празът можете да замените с нарязан лук и в двата случая месото, така се овкусява и става много вкусно.

Сложете тавата във фурната и печете до извиране на водата и хубаво запичане на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: