Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински мръвки в гъбен сос

Свински мръвки в гъбен сос

Свински мръвки в гъбен сос
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Свинско с гъбен сос за има-няма половин час"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 грама
  • свински джолан - 800 грама
  • зелен лук - 1 връзка
  • сметана - 400 мл
  • черен пипер
  • босилек - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете джолана и го нарежете на кубчета.

Прехвърлете месото в купа и го овкусете с посочените подправки. Сипете окио и разбъркайте добре.

Нарежете гъби и наситнете лука.

Загрейте олиото в дълбок тиган и запечатайте месото. Прибавете гъбите и лука, гответе до тяхното омекване.

Сипете сметаната, ако е необходимо посолете и овкусете с черен пипер.

Накрая прибавете брашното и гответе до сгъстяване на гъбения сос.

Поръсете с листенца наситнен зелен лук и сервирайте топло.

Свинските мръвки в гъбен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: