Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Свински Мръвки с Ориз на Фурна

Свински Мръвки с Ориз на Фурна

Свински Мръвки с Ориз на Фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Като кажем класика за свински мръвки с ориз на фурна ли се сещате"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 - 800 г (плешка, бут, изрезки)
  • пресен лук - 4 стръка
  • чушки - 1 бр. зелена
  • замразени зеленчуци - 1 ч.ч. микс
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч
  • черен пипер - щипка
  • чубрица - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета или на жулиени. В дълбок тиган с капак задушете месото, като добавите малко вода и покриете с капака.

След като изври водата прибавете зеленчуковата подправка. Когато леко се зачерви месото изключете котлона.

Лука нарежете и сложете в тава с олио, запържете заедно със замразените зеленчуци.

Измийте ориза и прибавете към зеленчуците, заедно ги запържете във фурната. Сипете 3 ч.чаши вода към ориза, разбъркайте и сложете месото.

Отгоре поръсете с черен пипер и малко чубрица. Печете свинското с ориз във фурната до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: