Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с воденички

Пилешка супа с воденички

Пилешка супа с воденички
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Топла пилешка супа с воденички, да е още по-вкусна"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 г филе
  • воденички - 400 г пилешки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • целина - 1 стрък
  • домати - 1/2 бр .
  • чушки - 1/2 бр. червена пиперка
  • бульон - 1/2 л от воденичките
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.л. за застройка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките воденички ги почистваме, измиваме и сваряваме в подсолена вода до готовност, заедно с филето.

След като се сварят, прецеждаме готовия пилешки бульон и оставяме на страна. Моркова нарязваме както и картофите на кубчета, а лука – на ситно.

В загрятото олио запържваме лука и моркова, добавяме картофите, целината, пиперката, домата.

Наливаме от бульона от воденичките, овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме да къкри около 35-40 минути.

Накрая добавяме воденичките и свареното и нарязано на дребно филе, и оставяме да къкри още 10 минути.

Правим си застройката от жълтъка и киселото мляко, като разбъркваме и добавяме към пилешката супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: