Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма от свинско месо с лук

Кавърма от свинско месо с лук

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Кавърма от свинско месо с лук
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Кавърма за чудо и приказ - любимо ястие, което с удоволствие приготвяме и хапваме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.2 кг
  • олио - 120 мл или свинска мас
  • лук - 1.5 кг
  • домати - 300 г (консерва или нарязани пресни)
  • магданоз - за поръсване
  • люти чушлета - по желание
  • сол - 10 г
  • черен пипер - 2 - 3 г
  • червено вино - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото месо се нарязва на кубчета, осолява се, слага се и черен пипер и се пържи в маста или олио, изважда се.

В същата мазнина се прибавя лукът, нарязан на едро, после доматите - на дребно нарязани, люти чушлета и виното.

Месото се прибавя и се задушава, докато остане на мазнина.

Кавърмата се поръсва с наситнен магданоз.

Може да сервирате с гарнитура от пържени картофи.

Кавърмата от свинско месо с лук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
"В същата мазнина се прибавя лукът, нарязан на едро, после доматите - на дребно нарязани, люти чушлета и виното.
Месото се прибавя и се задушава, докато остане на мазнина."
Не ми е ясно как ще "остане на мазнина" като вътре вече има лук, домати,чушлета и вино?
23.02.2022 18:15
Христо Славейков
Христо Славейков
Кавърма класика!
12.02.2022 21:33