Оригинални софийски банички

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4664001904
30/03/2018
"Помните ли как се редяхме сутрин, за да опитаме от онези неустоими софийски банички "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 823
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • Тесто
  • брашно - 800 г
  • сол - 20 г
  • олио - 40 г
  • вода - 350 мл
  • краве масло - 250 или мас
  • Пълнеж
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от брашното, солта, олиото и водата.

Разделя се на 20 топки, които се намазват с размекнатото масло. Оставят се да се отпуснат, най-добре за една нощ, за да е лесно оформянето и да не се къса.

След това с длан се разплескват и намазват с мазнина и се съединяват две по две, разточват се с точилка на елипса, после с въртеливи движения във въздуха и се изтегляt върху масата, поръсва се с мазнина.

Сгъва се от четирите страни и се оформя правоъгълник.

Слага се плънка от сирене и яйца по дължина и отново се сгъва в правоъгълна форма.

Редят се в намазнена тава се пекат на 220-240 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар