Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювечета»Гнездо от Кайма в Гювече

Гнездо от Кайма в Гювече

Гнездо от Кайма в Гювече
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Слагаш, печеш ядеш - затова обожаваме гювечетата - всеки път отличен резултат с минимални усилия"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • колбас - 100 г
  • яйца - 3 бр
  • лук - 1 глава
  • кисели краставички - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • гъби - 2 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с подправките.

Гювечетата намазваме с маслото и поръсваме с галетата.

Каймата разделяме на три топчета, като всяко едно поставяме в гювечето.

Така разстиламе каймата в гювечетата, че оформяме дупка в средата.

Най-отдолу поставяме нарязания на кубчета колбас, върху него домата, киселите краставички - всичко това нарязано на дребно.

Най-отгоре настъргваме кашкавал и в средата си правим дупка, в която счукваме яйцето.

Затваряме с капака и печем до готовност.

Поднасяме с нарязан на ситно магданоз.

Гнездото от Кайма в Гювече е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: