Надупени картофи

редакция:
Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ужасно вкусни картофи с неприлично име!"

Необходими Продукти

  • картофи - 20 броя, средно голями
  • масло - 50 гр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тава, която намазваме с масло навсякъде или с малко олио. Картофите се измиват добре, без да се белят. Режат се на две по дължината на картофа.

Разрязаните картофи посоляваме от вътрешната страна с малко сол и със същата страна ги поставяме в тавата.

Така наредените картофи поръсваме със сол по желание, черен пипер, чубрица и накрая слагаме парчета масло върху всеки картоф.

Слага се и малко масло между наредените картофи, ако ги правите с масло, а не с олио.

Пекат се картофите в загрята фурна около 40 - 45 мин. След като вече са готови ги оставете да престоят в или извън фурната за около 10-тина минути, за да може картофите добре да поемат останало масло.

Ако обичаш картофи, опитай непременно нашите печени картофи на фурна, тези вкусни пълнени картофи или класическия картофен огретен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
521
44
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Аз също скоро ги правих станаха ауникални но задължително слагам копър.
27.05.2016 22:43
10
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Като картофките на Джейми ,но надупени или не са много вкусни с една бира разкошни
27.05.2016 22:05
4
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Тази рецепта се прави със пресни картофи които само се измиват и пекът с тънката им кожичка.
19.05.2016 11:47
8
2
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Чакам снимка на надупените картофи от готвачката им.
19.05.2016 11:28
2
Диан
Диан
Лесно бързо и на пръв поглед уж няма да е нещо особено, но е превъзходно.
Не зная дали има разлика между моя вариант и този, но аз сипвам малко вода в тавата. Така картофите отначало я попиват.
В едно се събират две неща- варене и печене. Картофите отначало се сваряват, а после се опичат и накрая като поемат цялото масло стават превъзходни . Почивката след печенето е задължителна - олиото трябва да се поеме.
18.02.2014 10:12
8
2
Ивелина
Ивелина
Вода не се слага , нали?
08.08.2013 11:15
5
3
123
123
.... поне кажете от къде сте чули рецептата,защото аз я имам от една селска жена
от преди години.. :)
25.07.2013 08:36
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Силвия
Силвия
Картофите пресни ли са?
Дано не звуча тъпо но съм отскоро домакиня и бъдеща майка ... :)
24.07.2013 20:46
1
14
14
Това са картофи "Костенурка", а не надупени.
Който не е съгласен с мен да ми се надупи.
24.07.2013 15:50
3
10
liliya mihailowa
liliya mihailowa
дупен компир - вместо масло парченца бекон или сланинка. Е за момент ще забравим за холестерола!

11.06.2013 19:58
1
Грета
Грета
Тези картофки си ги хапваме вече 3-4 години.Аз ги правя със зехтин и поръсвам обилно дъното на тавата с всички любими подправки.Страхотни са!Така приключихме с пържените картофки!Тези са по-вкусни!
11.06.2013 18:35
3
1
vanya
vanya
Картофките са наистина прекрасни. Поздравления.
04.08.2011 21:17
1
зорница
зорница
Аз редовно правя такива картофки и към тях си добавям чеснов сос (1 майонеза + 3с.л кисело мляко + копър, сол и чесън на вкус)в малка каничка и който обича си полива картофките.
26.02.2011 18:53
4