Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Надупени картофи със сирена

Надупени картофи със сирена

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Надупени картофи със сирена
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Класическа комбинация с необикновен вкус!"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1 кг средно големи
  • сирене - 50 г бяло саламурено
  • сирене - 50 г Дунавия
  • топено сирене - 40 г
  • масло - 40 г
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен - 1 к.л.
  • чесън - 3 - 4 пресен (листа)
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и разрязват на половина. Нарязаните картофи сипваме в подходяща тавичка, поръсваме със сол (имайте предвид, че сирената са солени), джоджена и олиото, разбъркваме хубаво с ръце и обръщаме/надупваме картофите.

Слагаме тавата в загрята на 150-180 градуса фурна за около 30 минути, след това увеличаваме на 200-220 градуса.

Когато са полуизпечени картофите изваждаме тавата, настъргваме отгоре сирената, слагаме и топеното сирене и маслото, връщаме да се доизпече.

След като вече са изпечени картофите изваждаме тавата и поръсваме с шарена сол и ситно нарязан пресен чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Защото, като разрежеш картофа на две и сложиш двете половинки с равният край надолу ,горните заоблени краища приличат на
дупе.......и тнт.
12.11.2023 19:48
Yana G.
Yana G.
И аз приготвям често надупени картофи, но никога не ги беля. Добре ги измивам и ги слагам с коричката, естествено с много подправки. Със сирене не съм опитвала.
20.05.2016 08:34
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Заглавието веднага ме грабна :) Защо надупени ? :)
19.05.2016 21:54
1
1
Покажи всички подкоментари