Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Надупени лучени картофи

Надупени лучени картофи

ХрисНХрисН
Чирак
74842
Надупени лучени картофи
Снимка: ХрисН
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Неустоимо вкусни надупени лучени картофи - ядеш и ревеш"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • зехтин - 4 с.л.
  • оцет балсамико - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите:

За тези надупени картофи изберете картофи, които са приблизително еднакви по големина. Най-добре се получават с пресни картофи или такива с по-тънка кора.

Измийте картофите добре и ги разрежете на две половинки по ширина.

Върху застлана с кухненска хартия тава, наредете картофите с дупетата нагоре.

Печете за около час на 180 градуса с вентилатор.

Приготвените печени картофи се изваждат и с помощта на остър нож се разрязват в сърцевината на кръст.

Още докато са топли, се поливат отгоре с предварително подготвената марината.

Марината:

За маринатата за тези надупени лучени картофи в купа смесете зехтин, балсамико и солта. Разбъркайте добре. Прибавете нарязаните на ситно лук, чесън и магданоз. Отново разбъркайте добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: