Начин на приготвяне
Картофите:
За тези надупени картофи изберете картофи, които са приблизително еднакви по големина. Най-добре се получават с пресни картофи или такива с по-тънка кора.
Измийте картофите добре и ги разрежете на две половинки по ширина.
Върху застлана с кухненска хартия тава, наредете картофите с дупетата нагоре.
Печете за около час на 180 градуса с вентилатор.
Приготвените печени картофи се изваждат и с помощта на остър нож се разрязват в сърцевината на кръст.
Още докато са топли, се поливат отгоре с предварително подготвената марината.
Марината:
За маринатата за тези надупени лучени картофи в купа смесете зехтин, балсамико и солта. Разбъркайте добре. Прибавете нарязаните на ситно лук, чесън и магданоз. Отново разбъркайте добре.