Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Надупени картофи с едам

Надупени картофи с едам

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Надупени картофи с едам
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Една бутилка вино няма търпение тези надупени картофки най-накрая да станат готови"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • едам - 100 г
  • зехтин
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • куркума
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват на течаща вода, без да се белят. Разполовяват се и се нареждат с дупенцата нагоре в тавичка, която предварително е била щедро намазнена със зехтин.

Поръсват се с вода и подправки. Пекат се около 60-70 минути в загрята на 180-190 градуса фурна.

Малко преди да се извадят от фурната окончателно, се поръсват с парченца нарязан едамер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: