Начин на приготвяне
Взимаме тава, която намазваме с масло навсякъде или с малко олио. Картофите се измиват добре, без да се белят. Режат се на две по дължината на картофа.
Разрязаните картофи посоляваме от вътрешната страна с малко сол и със същата страна ги поставяме в тавата.
Така наредените картофи поръсваме със сол по желание, черен пипер, чубрица и накрая слагаме парчета масло върху всеки картоф.
Слага се и малко масло между наредените картофи, ако ги правите с масло, а не с олио.
Пекат се картофите в загрята фурна около 40 - 45 мин. След като вече са готови ги оставете да престоят в или извън фурната за около 10-тина минути, за да може картофите добре да поемат останало масло.
Ако обичаш картофи, опитай непременно нашите печени картофи на фурна, тези вкусни пълнени картофи или класическия картофен огретен.
Коментари
Не зная дали има разлика между моя вариант и този, но аз сипвам малко вода в тавата. Така картофите отначало я попиват.
В едно се събират две неща- варене и печене. Картофите отначало се сваряват, а после се опичат и накрая като поемат цялото масло стават превъзходни . Почивката след печенето е задължителна - олиото трябва да се поеме.
от преди години.. :)
Дано не звуча тъпо но съм отскоро домакиня и бъдеща майка ... :)
Който не е съгласен с мен да ми се надупи.