Пане кундзато

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114626
01/04/2018
"Да знаете само каква вкусотия се крие зад това екзотично наименование "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете питката наполовина. Запечете в тава във фурната до леко златисто. Извадете и намажете хубаво със зехтин. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.

Нарежете моцарелата също на кубчета, а маслините на кръгчета. Подредете върху намазания със зехтин хляб, домати, моцарела и маслини.

Напръскайте със зехтин. Посолете със сол на вкус и украсете с пресен босилек.

P.S: Пане кунзато означава подправен хляб и е огромен отворен сандвич. Прави се, като се вземе току-що опечен хляб, още топъл от фурната и се напръска със зехтин. След това се прави плънка по желание.

Плънките могат да бъдат най-различни:

- чери доматчета, каперси, тънко нарязан лук, аншоа.

- доматчета, сушени домати, грилован патладжан, моцарела, риба тон и др.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар