Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Пане кундзато

Пане кундзато

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пане кундзато
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Да знаете само каква вкусотия се крие зад това екзотично наименование"

Необходими Продукти

  • хляб - 1 бр. питка селска кръгла
  • домати - 2 бр. големи
  • моцарела - 100 г
  • маслини - 5 бр. нарязани
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете питката наполовина. Запечете в тава във фурната до леко златисто. Извадете и намажете хубаво със зехтин. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.

Нарежете моцарелата също на кубчета, а маслините на кръгчета. Подредете върху намазания със зехтин хляб, домати, моцарела и маслини.

Напръскайте със зехтин. Посолете със сол на вкус и украсете с пресен босилек.

P.S: Пане кунзато означава подправен хляб и е огромен отворен сандвич. Прави се, като се вземе току-що опечен хляб, още топъл от фурната и се напръска със зехтин. След това се прави плънка по желание.

Плънките могат да бъдат най-различни:

- чери доматчета, каперси, тънко нарязан лук, аншоа.

- доматчета, сушени домати, грилован патладжан, моцарела, риба тон и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: