Начин на приготвяне
Затопляме леко прясното мляко и вътре слагаме 2 с.л от брашното и 1 с.л от захарта заедно с маята. Разбъркваме много добре. След като сме размили мята в течността, тогава слагаме брашното и захарта в съответното количества. Покриваме с кърпа за 10 мин да бухне и стане гъста каша.
В съд пресяваме брашното и си правим кладенче.
В купа си разбиваме 2 от жълтъците и захарта. Вътре при брашното слагаме шупналата мая с прясното мляко и разбитата смес. Добавяме и щипка сол.
Замесваме меко тесто. Размекваме си маргарина с маслото и доизмесваме тестото. Правим го на топка и го оставяме да втаса на топло, докато си уголеми обема около 50 мин.
След като втаса тестото, го делим на две топки и ги разточваме. Режем листа на квадрати. В началото на всеки слагаме по 1/2 разтегнато локумче, затваряме от двете страни и навиваме. Трябва да се получат малки вити кифлички.
Втория лист можем да нарежем на малки триъгълници. В началото на всеки слагаме локумa, затваряме, за да не се разтече локумът и навиваме. Слагаме хартия за печене в тава и нареждаме кифличките на разстояние.
Оставяме ги така на топло за 30 мин. Разбивам в купичка 1 жълтък и 2 с.л. олио с вилица и мажем кифличките с локум. Печем в загрята на 180 г фурна до готовност.
Да ви е сладко!