Медена бърза торта

01/04/2018
"Хайде да видим колко бързо ще изядете тази вкусна медена бърза торта "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 384
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меда и содата бикарбонат ги смесваме в тенджерка и я слагаме на тих огън, докато сместа започне да се пени и да придобие ярко жълт цвят, става за около 2 минути или малко повече.

Дърпаме сместа от огъня и към нея постепенно прибавяме маслото и останалите продукти, като бъркаме непрекъснато и много добре.

Брашното се прибавя постепенно на части. Може да не отиде всичкото - сместа трябва да е гъста.

Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка. Слага се в студена фурна и се пече до готовност - до суха клечка.

Готовият изстинал блат се срязва на две платки.

Крема се забърква от всички продукти без 1/3 от орехите.

В тортена чиния или подложка се слага едната платка и се намазва с част от крема.

Към останалия крем се добавят заделените смлени орехи. С този по-орехов крем се маже тортата отгоре и отстрани.

Украсява се със смлените орехи и се поръсва с настърган шоколад.

Хубаво е да престои 24 часа в хладилник и тогава да се консумира.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар