Начин на приготвяне
Меда и содата бикарбонат ги смесваме в тенджерка и я слагаме на тих огън, докато сместа започне да се пени и да придобие ярко жълт цвят, става за около 2 минути или малко повече.
Дърпаме сместа от огъня и към нея постепенно прибавяме маслото и останалите продукти, като бъркаме непрекъснато и много добре.
Брашното се прибавя постепенно на части. Може да не отиде всичкото - сместа трябва да е гъста.
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка. Слага се в студена фурна и се пече до готовност - до суха клечка.
Готовият изстинал блат се срязва на две платки.
Крема се забърква от всички продукти без 1/3 от орехите.
В тортена чиния или подложка се слага едната платка и се намазва с част от крема.
Към останалия крем се добавят заделените смлени орехи. С този по-орехов крем се маже тортата отгоре и отстрани.
Украсявате медената торта със смлените орехи и се поръсва с настърган шоколад.
Хубаво е готовата торта да престои 24 часа в хладилник и тогава да се консумира.
Да ви е сладко!