Кюфте ислим кебап

10/05/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122724703
"Истински кулинарен шедьовър от Турската кухня - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 473
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • смляно месо - 500 г телешко, агнешко
  • патладжани - 2 по - дълги
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чесън - 4 - 5 стръка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Патладжана нарязваме по дължина на тънки ивички, посоляваме и оставяме за двайсеттина минути да се отцеди в гевгир от черната вода. Изплакваме, изцеждаме и изпичаме на скара, предварително намазани с олио.

Добавяме към каймата сол, ситно нарязан кромид лук, черен пипер, магданоз и кимион и омесваме добре.

Добре е каймата да се остави смесена с другите продукти да престои известно време, за да се овкуси.

Слагаме изпечените филии патладжан на кръст и върху тях слагаме кюфте, завиваме с патладжана и забождаме с клечка за зъби.

Отгоре слагаме чери домат и завършваме с резен чушка.

Заливаме отгоре и около тях с мазнина, посоляваме и слагаме да печем във фурната на 220 градуса. Пекат се около 25 минути.

Доматеното пюре смесваме с 1 с.л. брашно и сол и заливаме кюфтенцата.

Печем до готовност, докато се сгъсти соса.

Поръсваме с магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Зорица
Зорица
11.05.2018 12:04
Благодаря много за страхотните снимки и онагледяващото видео към рецептата! Направени са изключително професионално!
Отново благодаря :)))
2
0
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
26.04.2018 10:30
Колко доматено пюре?
2
0
Зорица
Зорица
26.04.2018 11:21
Бурканче домашно приготвено доматено пюре/салца с вместимост 400 мл.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв