Начин на приготвяне
Патладжана нарязваме по дължина на тънки ивички, посоляваме и оставяме за двайсеттина минути да се отцеди в гевгир от черната вода. Изплакваме, изцеждаме и изпичаме на скара, предварително намазани с олио.
Добавяме към каймата сол, ситно нарязан кромид лук, черен пипер, магданоз и кимион и омесваме добре.
Добре е каймата да се остави смесена с другите продукти да престои известно време, за да се овкуси.
Слагаме изпечените филии патладжан на кръст и върху тях слагаме кюфте, завиваме с патладжана и забождаме с клечка за зъби.
Отгоре слагаме чери домат и завършваме с резен чушка.
Заливаме отгоре и около тях с мазнина, посоляваме и слагаме да печем във фурната на 220 градуса. Пекат се около 25 минути.
Доматеното пюре смесваме с 1 с.л. брашно и сол и заливаме кюфтенцата.
Печем до готовност, докато се сгъсти соса.
Поръсваме кебапа с магданоз.
Кюфте ислим кебапът е готов.
Коментари
Отново благодаря :)))