Задушени кюфтета

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Задушени кюфтета6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Задушени или не - съдбата на тези кюфтета е за бъдат изядени до последното"

Необходими Продукти

  • кайма - 700 г от пилешко месо
  • лук - 1 глава, ситно нарязана
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • индийско орехче - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 2 щипки
  • масло - 60 г
  • магданоз - 1/2 връзка, ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешката кайма се смесва с бирата, яйцето, лука, магданоза, сол, черен пипер, индийското орехче и се омесва хубаво.

Оформят се кюфтенца и се подреждат в намаслена с маслото тавичка. Налива се в тавичката и бульонът и се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в умерено загрята на 180 градуса фурна около 25-30 минути.

По желание може да отвиете в края на печенето фолиото, за да се зачервят.

Сервират се кюфтенцата, като се поливат със сосчето в тавата. Гарнират се със свежа салатка.

Задушените кюфтета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: