Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия върху сол

Печена скумрия върху сол

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Печена скумрия върху сол1 / 2
08/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Всички са чували за пиле върху сол, но колко от вас са опитвали скумрия върху сол?"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 обезкостени скумрии
  • подправки - 1 ч.ч. зелени (босилек, магданоз, копър, дафинов лист)
  • горчица - 2 ч.л.
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • морска сол - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените филета скумрия се намазват с горчица и се пълнят със зелените подправки. Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол.

Рибата се напръсква с лимонов сок. Отгоре се поръсва с тънък пласт сол, леко навлажнен и се завива внимателно с фолио. Скумрията се пече в предварително загряна фурна на 160 градуса за около 20 минути.

Градусите се увеличават на 190 и се пече още около 10 минути. След това се запича за 5 минути без фолио. Печената скумрия върху сол се поднася, почистена от солта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
53
41
32
22
10
Дай твоята оценка: