Начин на приготвяне
В купа пресяваме пудрата захар, слагат се яйцата, млякото, содата и мазнината. Аз сложих и мас и масло, общо да бъде три пакетчета. С повечко мас стават по хубави.
Пресява се и брашното и се замесва твърдо тесто. Ако искате да са по-сладки, може да добавите още половин чаша пудра захар. Тестото може леко да се рони, не е проблем.
Но не трябва да лепне или да е много меко, ако е така, се добавя още брашно.
След като е готово, с подходяща форма правите желаните сладки. Върху хартия за печене, а може и без нея, не залепват и няма нужда да се намазнява тавичката.
Пекат се на 180°C в предварително загрята фурна до готовност.
Стават много бързо.
Още топли се поръсват с пудра захар.
Ще кача снимка с какво ги направих аз, като избутвах тестото с пръст.
Рецептата е от моето детство.