Начин на приготвяне
Активирайте маята с 100 мл от топлото мляко, лъжица захар и брашно.
Счупете яйцата, като отделите първо един жълтък за намазване и хубаво ги разбийте със захарта. Пресейте брашното и със останалите продукти без мазнината замесете меко тесто.
Преди да е готово напълно тестото, започнете да вмъквате от мазнината по малко, като месите, разпъвате, вмъквате масло и така, докато се усвои напълно всичката мазнина.
Оставете тестото да втаса, след което разделете на 3 части, може и на 2 части - зависи колко големи искате да са рулата.
Всяка част разточете на голяма кора, намажете със шоколада и навийте на руло. Поставете рулото на хартия за печене и нарежете на широки рулца с помощта на ножица, без да стигате до края.
Единия края завийте на ляво, а другия - на дясно, оставете рулата да втасат, след което намажете с разбитото яйце с малко мляко и поръсете със захар и филирани бадеми.
Печете в загрята фурна на 170 градуса до хубав златист цвят.