Консервиране на коприва в буркани

03/04/2018
"Който иска да хапва свежа коприва по всяко време на годината, трябва ведната да си запише тази страхотна рецепта да консервиране на коприва "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 770
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • коприва
  • сол
  • вода
  • минерална вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата трябва да е свежа и крехка. Почистете от сламки и корени.

Може да отделите и само листата.

Измийте копривата под течаща вода обилно, за да паднат всички прашинки. Може да си помогнете с цедка.

Сложете я в дълбок съд и я залейте с вряла вода за около 10 минути.

Отцедете я с помощта на решетъчна лъжица и я напълнете в подходящи буркани, ката може да не притискате силно.

Сложете по 1 ч.л. сол.

Залейте с минералната вода до ръбчето на буркана.

Затворете с нови капачки и стерилизирайте за 10 минути.

Готовите буркани съхранявайте на тъмно.

Двойна затварачка за буркани като от едно време-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
10.39 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар