Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с Маскарпоне

Панакота с Маскарпоне

Панакота с Маскарпоне
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Десертите се делят на два вида - панакота с маскарпоне и всички останали"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 250 г течна
  • маскарпоне - 250 г
  • захар - 75 г
  • желатин - 3 листа
  • мармалад - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в студена вода.

Сложете в тенджера сметаната, маскарпонето и захарта на котлона. Изчакайте да заври и изключете.

Изцедете желатина и го сложете при сметаната. Бъркайте, докато се разтвори. Разсипете в купички или чашки. Сложете в хладилника да стегне.

Разтопете мармалада на котлона и залейте чашките с панакотата. Върнете в хладилника да стегне.

Мармалада може да сложите на дъното в чашката или отгоре върху панакотата. Може да украсите с пресни плодове, сироп от ягоди, шоколад.

Панакотата с Маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна идея за бърз десерт , особено в горещите летни дни. Приготвям крема с различни млека -соево, бадемово, оризово.
21.07.2023 19:27
vkusno:)
vkusno:)
Невероятна е! Накрая можеш да си я комбинираш с каквото пожелаеш - още сладко, шоколадови капки...и е много вкусна! Горещо препоръчвам!
06.08.2022 20:16
Анонимен
Анонимен
Мисля да я пробвам ма незнам
15.07.2022 15:44