Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пастет»Домашен птичи пастет

Домашен птичи пастет

Домашен птичи пастет
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Изискано предястие или лека закуска - всичко е постижимо с нашия вкусен домашен пастет"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 200 г
  • пилешки дробчета - 450 г
  • моркови - 1 бр. голям
  • червени чушки - 1/4 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 бр.
  • пресен лук - връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - бучка
  • сметана - 1 к.ч. готварска
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пилешките дробчета. Пилешкото месо измиваме и нарязваме на парчета.

В съд поставяме дробчетата и пилешкото месо и сваряваме за около половин час в тенджера заедно с нарязания морков, чушка, дафиновите листа и зърната черен пипер.

След като са готови, изваждаме топчетата черен пипер и дафиновите листа и прецеждаме, като оставаме част от водата.

Нарязваме пресния лук и чесъна и ги задушаваме в малко масло на тиган.

Към тях добавяме дробчетата, пилешкото и зеленчуците и задушете заедно за няколко минути.

Овкусяваме с индийско орехче и солта.

Всичко това поставяме в блендер, наливаме от оставената вода и една кафена чаша готварска сметана и пасираме пастета до гладкост.

Готовия пилешки пастет поднасяме върху филия хляб.

Домашният птичи пастет е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: