Великденска салата с пиленца от яйца

03/04/2018
"Дайте воля на въображението си и изненадайте всички с атрактивна и много вкусна Великденска салата с пиленца "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо593
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се яйцата във вряща вода с малко сол. Изваждаме и поливаме със студена вода, после се обелват. Едното се оставя цяло, второто се реже през средата на зиг-зак.

Смесва се натрошен жълтък, извара, сол, щипка черен пипер и оформяме две малки топчета, които се поставят в половинките от белтъка.

От зърна черен пипер се набождат очи, а от морков се изрязва гребенче и човки на голямото яйце и двете малки пиленца. Краставицата се нарязва на кръгчета, чушката се нарязва на ленти и лаленца.

Почистен пресен лук се реже на ситно, от морковът се оформят цветенца.

В плитка чиния в средата се поставя голямото пиле от цялото яйце, до него двете малки. Поръсва се край тях с пресен лук, краставички и се декорира с листа магданоз, лаленца и цветенца.

Преди сервиране се овкусява.

Вкусно пролетно и красиво за Великденската трапеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар