Начин на приготвяне
Пилешките парти бутчета се сцепват леко от към кожата и се намазват със сместа от черния пипер, кимиона, мащерката, чубрицата, олиото и солта.
Натриват се хубаво и се оставят за час на хладно. Сланината се нарязва на продълговати еднакви парчета. Чушките се оставят цели, лукът се обелва и нарязва на шайби.
На добре загрята скара се нареждат парти бутчетата и се изпичат до апетитен загар, като се обръщат от всички страни.
За гарнитура към тях се изпичат и намазаните с олио шайби кромид лук и целите червени пиперки.
Поднасят се топли.
Печените парти бутчета на скара със сланина са много вкусни!
Ако рецептата ти харесва, опитай и тези предложения за бутчета на скара или бутчета с картофи.