Лапад с Ориз и Домати

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Лапад с Ориз и Домати
Снимка: Албена Асенова
1 / 3с Видео
04/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Диетично, свежо и много вкусно - как да не го опита човек"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 шепи
  • пресен лук - 1 връзка
  • ориз - 1 к.ч.
  • домати - 1 ч.ч. консервирани
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 с .л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от дебелите жилки и заедно с пресния лук се измива и нарязва на дребно. В тиган се сгорещява олио и зеленчуците се задушават в него за около пет минути.

Към тях се прибавят измитият ориз и една кафена чашка вода. Всичко се разбърква и поръсва с червен пипер.

Щом оризът набъбне се прибавят доматите и ястието се овкусява със сол и черен пипер. Доливат се още около две кафени чаши вода и оризът се прехвърля в тава.

Пече се във фурна на 200 градуса до готовност на ориза. При необходимост може да се налее още малко вода.

Готовият лапад с ориз и домати се поднася с няколко лъжици кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: