Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Еврейски празнични бисквити Rugelach

Еврейски празнични бисквити Rugelach

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Еврейски празнични бисквити Rugelach
Снимка: marcheva14
1 / 7
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Просто трябва да ги опитате, защото думите не стигат да опишем колко са вкусни"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 110 г Филаделфия
  • масло - 85 - 90 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 2 с.л. равни, кристал
  • ванилия - 2 пакетчета (по 0.2 г)
  • брашно - 150 г
  • ПЛЪНКА
  • орехи - смлени
  • сушени кайсии - много ситно нарязани
  • сладко от кайсии - гъсто (ако е с плодове, се пасира)
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • За намазване отгоре
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • кафява захар - едра за поръска
  • канела - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса;

Две плоски тави, покрити с хартия за печене.

С миксер се разбива крема сиренето до крем. Добавят се останалите продукти и се омесва гладко тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилник най-малко за 2 часа.

Охладеното тесто се дели на две части и всяка се разточва върху малко брашно на правоъгълник с дебелина около 4 до 5 мм. Разточеното тесто се намазва със сладкото от кайсии, поръсва се с орехи, нарязаните на дребно кайсии, поръсва се с канела и индийско орехче.

Завива се на руло откъм тясната страна. Рулото трябва да бъде късо и дебело, а не дълго и тясно.

С нож се нарязва на шайби около 1/2 см, подреждат се легнали в тавата, покрита с хартия, на разстояние една от друга.

Бисквитите се намазват с жълтък /леко разбит с прясното мляко/, поръсват се с едра кафява захар и канела.

Пекат се на 170 градуса до зачервяване на ръбовете им - до златисто.

Източник: Ginger Cookies

Забележка: Тези еврейски празнични бисквити Rugelach са едни от задължителните сладкиши за всеки един църковен празник в Израел. Отличават се с прекрасна структура на масленото тесто и са много красиви на външен вид. Основно се приготвят за еврейската Ханука и Великденски празници, Паска (Песах).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: