Начин на приготвяне
Фурна 170 градуса;
Две плоски тави, покрити с хартия за печене.
С миксер се разбива крема сиренето до крем. Добавят се останалите продукти и се омесва гладко тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилник най-малко за 2 часа.
Охладеното тесто се дели на две части и всяка се разточва върху малко брашно на правоъгълник с дебелина около 4 до 5 мм. Разточеното тесто се намазва със сладкото от кайсии, поръсва се с орехи, нарязаните на дребно кайсии, поръсва се с канела и индийско орехче.
Завива се на руло откъм тясната страна. Рулото трябва да бъде късо и дебело, а не дълго и тясно.
С нож се нарязва на шайби около 1/2 см, подреждат се легнали в тавата, покрита с хартия, на разстояние една от друга.
Бисквитите се намазват с жълтък /леко разбит с прясното мляко/, поръсват се с едра кафява захар и канела.
Пекат се на 170 градуса до зачервяване на ръбовете им - до златисто.
Източник: Ginger Cookies
Забележка: Тези еврейски празнични бисквити Rugelach са едни от задължителните сладкиши за всеки един църковен празник в Израел. Отличават се с прекрасна структура на масленото тесто и са много красиви на външен вид. Основно се приготвят за еврейската Ханука и Великденски празници, Паска (Песах).