Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Еврейски хляб Маца

Еврейски хляб Маца

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3545k1k2k1
Еврейски хляб Маца
Снимка: Juliya
1 / 3
10/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
23 мин.
Порции
3
"За да получите кошер Маца, времето за целия процес от момента на контакта на брашното с водата, до поставянето на разточеното тесто в тигана, не трябва да надвишава 18 минути."

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • вода - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете студената вода и бързо замесете тесто за плосък хляб.

Пресейте брашното в голяма купа, добавете студената водата и бързо омесете стегнато тесто с ръце (за около 5 минути).

Веднага го разделете на 3-4 части и разточете едната част възможно най-тънко.

С помощта на вилица надупчете разточеното тесто по цялата повърхност.

Печете Маца хляба на умерен огън в сух (без олио) сгорещен тиган от всяка страни.

През това време разточете и надупчете следващата част.

За да получите еврейски кошер хляб Маца, времето за целия процес от момента на контакта на брашното с водата, до поставянето на разточеното тесто в тигана, не трябва да надвишава 18 минути.

През това време се смята, че тестото няма време да ферментира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: