Рататуй запечен с кашкавал

ПетяПетяГотвач128451542
03/04/2018
"Влюбете се в някой, който може да готви Рататуй, запечен с кашкавал - това е вашата сродна душа "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 735
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка с диаметър 20 см се слага основата, т.е. манджичката, като малко се оставя от нея.

Зеленчуците се измива, почистват и се нарязват на колелца.

Патладжаните се посоляват, престояват около 20 минути и се измиват.

И по познатия начин в тавичката в кръг се редят шайбите патладжан и лук (при мен). Може още да се сложат и тиквички, домати, чушки.

Поръсват се със сол, черен пипер, канела и малко зехтин. И се поливат със заделената манджичка, разредена с малко вода.

Аз го пекох в халогенна фурна - първо 20 мин. на 225°C на горна скара, след което покрих с фолио и пекох още 15 мин или до пълна готовност на зеленчуците.

Махнах фолиото, поръсих с настърган кашкавал и пекох още 5 мин до разтопяване на кашкавала.

В обикновена фурна ориентировъчно се пече около 30 минути на 200°C .

При поднасяне се поръсва с пресен босилек или магданоз.

Вкусен е както топъл, така и студен!

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар