Яхния със свинско месо и спанак

Мария СимоваМария СимоваГуру114658108114
03/04/2018
"Вкусна яхния за онези, които искат да си похапнат нещо познато и много обичано "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 531
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг шарено
  • спанак - 500 г
  • пресен лук - 2 връзки
  • пресен чесън - 2 връзки
  • доматен сок - 300 мл
  • захар - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр. настърган
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • олио - 100 м
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете в нагрятото олио до лек загар, добавете виното и варите до изпаряването му.

Нарежете пресните лук, чесън и спанак, а моркова настържете, добавете ги към месото и ги задушете за 5 минути.

Прибавете черния пипер, червения пипер и доматите със захарта, варите за кратко.

Налейте малко топла вода, поръсете с чубрицата и посолете на вкус, поставете ястието в предварително нагрята на 200 градуса фурна, готвите до готовност на месото.

Сервирайте с гарнитура варен ориз с масло.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар