Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Пролетна Гозба с Коприва

Пролетна Гозба с Коприва

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пролетна Гозба с Коприва
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Как може нещо толкова семпло да е толкова вкусно - хапваме вече втора порция и се питаме"

Необходими Продукти

  • коприва - 2 двойни пълни шепи свежи връхчета
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • морков - 1 бр.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 2 ч.ч. (или гореща вода)
  • сушени зеленчуци - 2 с.л. микс
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата, пресният лук и чесън се измиват под течаща студена вода, отцеждат се и се нарязват на ситно. Морковът се настъргва на едро ренде.

Яйцата се оставят на стайна температура малко преди готвенето.

В тиган с олиото се задушават под капак първо лукът и чесънът, добавя се и морковът и накрая копривата.

След като се задуши няколко минути, се поръсва с брашното и се залива с горещ зеленчуков бульон или вода.

Поръсва се със сол, черен пипер и кимион, добавят се две супени лъжици микс сушени зеленчуци (праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка), разбъква се и се изчаква гозбата да се сгъсти.

По желание може да сложите и една суха люта червена чушка за малко пикантност.

След това котлона се намалява, чукват се от ниско 3-4 яйца и се захлупва с капака.

След като яйцата се забулят, се дърпа от котлона и се сервира манджата.

Пролетната Гозба с Коприва е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: