Начин на приготвяне
Копривата, пресният лук и чесън се измиват под течаща студена вода, отцеждат се и се нарязват на ситно. Морковът се настъргва на едро ренде.
Яйцата се оставят на стайна температура малко преди готвенето.
В тиган с олиото се задушават под капак първо лукът и чесънът, добавя се и морковът и накрая копривата.
След като се задуши няколко минути, се поръсва с брашното и се залива с горещ зеленчуков бульон или вода.
Поръсва се със сол, черен пипер и кимион, добавят се две супени лъжици микс сушени зеленчуци (праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка), разбъква се и се изчаква гозбата да се сгъсти.
По желание може да сложите и една суха люта червена чушка за малко пикантност.
След това котлона се намалява, чукват се от ниско 3-4 яйца и се захлупва с капака.
След като яйцата се забулят, се дърпа от котлона и се сервира манджата.
Пролетната Гозба с Коприва е готова.