Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Домашен Нектар от Вишни

Домашен Нектар от Вишни

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Позабравеното изкуство на приготвяне на ароматни домашни сокове без консерванти и оцветители"

Необходими Продукти

  • вишни - 10 кг
  • захар - 3 кг
  • вода - колкото да залее вишните
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да направите нектара на два пъти, ако нямате толкова голям съд, за да побере наведнъж 10-те кг вишни.

Измийте добре плодовете със студена вода. Сложете ги в съд за варене. Залейте ги с вода. Варете, докато не видите, че плодовете започнат да губят цвета си и да се свиват.

Това означава, че е време да ги отцедите. Вземете голяма марля или ситен гевгир.

Отцедете плодовете, като ги намачкате добре, така че да падне и малко от месестата им част. Започнете сваряването на нектара.

Изсипете захарта и бъркайте често. Ако е необходимо, може да добавите и още захар. Идеята е да стане гъста сладка течност. Ще разберете, че сиропът е готов, когато започне да се точи по бъркалката.

Налейте в шишета или голям буркан и обърнете с капачката надолу, за да се вакуумира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: