Стерилизирани Манатарки в Буркани

06/04/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 216
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • манатарки - 800 г пресни гъби
  • захар - 50 г
  • сол - 30 г
  • лимонена киселина - 20 г
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите измиваме и накисваме във вода за един час.

В подсолена вода сваряваме за около половин час.

Отцеждаме, може да ги нарежем, а ако са малки, може и цели.

Приготвяме си буркани и ги пълним с готовите гъби.

Марината се приготвя, като поставяме водата да заври и прибавяме подправките заедно с лимонена киселина.

Изсипваме, докато се покрият самите гъби.

Затваряме с капачка и прибираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар