Начин на приготвяне
Смелете бисквитите в блендер. Разтопете маслото и го объркайте с бисквитите. Ще се получат влажни трохи.
Прехвърлете ги във форма със свалящ се борд 24-26 см. Оформете от тях блата, като притискате с дъното на чаша или с лъжица. Сложете в хладилник за 30 минути.
През това време направете крема. Сложете шоколада и 100 мл от течната сметана в микровълнова фурна за 30 секунди. Извадете и разбъркайте.
Направете така още 2-3 пъти докато шоколадът се разтопи напълно. Оставете да се охлади.
В купа разбъркайте сиренето Филаделфия с пудрата захар до получаване на гладък крем.
Накиснете желатина в 50 мл студена вода за 10 минути. Когато набъбне го сложете в съд на водна баня да се втечни. Прибавете го към сместа с шоколада.
Разбийте останалите 200 мл течна сметана с миксер. Смесете я крема с Филаделфия. Накрая смесете с шоколадовата смес, като бъркате със шпатула внимателно.
Изсипете готовия крем върху блата и върнете в хладилника за още 2-3 часа. Когато кремът е стегнал, украсете с малко какао и ядки.
Аз ползвах готов шаблон за какаото, но може просто да наръсите.
Шоколадовата торта вече е готова за консумация.
Шоколадовата Торта с Филаделфия е готова.