Безглутенов Кекс

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Безглутенов Кекс
Снимка: Анонимен
2 / 4
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Вкусен кекс за всички онези, на които глутенът никак не им понася"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • извара - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета (4 г)
  • масло - 1 с.л.
  • какао - 2 с.л
  • бакплувер - 1/2 ч.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и белтъците заедно със захарта. Добавяме всички останали продукти без какаото и разбиваме до хомогенност.

Отделяме 1 ч.ч. от сместа и вътре разбъркваме какаото.

Изсипваме светлата смес в намаслена формичка, а отгоре на места сипваме какаова смес.

Печем кекса на 180 градуса и вентилатор около 25 минути.

Безглутеновият Кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: