Телешки Кюфтета по Турски

07/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4928912915
"Тайната на сочните телешки кюфтенца е да ги приготвите по турски, опитайте, ако не вярвате "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 501
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на дребно и счукайте орехите. Загрейте зехтина на умерена температура в тиган на котлона и запържете лука. След като омекне, добавете чубрицата и разбъркайте. Добавете счуканите орехи и отново разбъркайте. Отстранете от огъня и оставете плънката да се охлади.

Междувременно залейте булгура с 1 кафена чаша хладка вода, разбъркайте и оставете да набъбне за около 10 мин.

Нарежете лука, чушката и магданоза на ситно. Замесете каймата, като добавите яйцето, лука и чушката, кимиона, бахара, солта и магданоза. Омесете хубаво каймата.

Добавете набъбналия булгур и отново омесете хубаво. Намажете дъска за рязане с олио и оформете плоски кюфтета. Поставете от плънката в едната половина и захлупете с другата. Трябва да получите нещо като полумесец.

Оваляйте кюфтетата в брашно. Изпържете ги в загрятото олио от двете страни.

Сервирайте с различни сосове или гарнитура по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар