Начин на приготвяне
Маята се разтваря в 2 в.ч. прясно мляко. След това се добавят минералната вода, олио, захар и сол. Разбъркват се, докато солта и захарта се разтопят, след което се добавят и отделените белтъци.
Рендосва се и сиренето и отново се разбъркват. Брашното се добавя постепенно и по малко и се омесва меко и леко залепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя при стайна температура да втаса за 1 час.
От втасалото вече тесто се откъсват топки малко по-големи от орех. Във всяка топка се слага по малко масло и се оформят на фитил.
Комбинират се по два фитила, които се завъртат на плитка като краищата им се залепват здраво.
Нареждат се в леко намазнена тава, намазват се с разбитите жълтъци с 2 с.л. прясно мляко, поръсват се със сусам и се пекат в загрята фурна на 200 градуса.