Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Сусамени гевречета с масло

Сусамени гевречета с масло

Сусамени гевречета с масло
Снимка: Петя Страхилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Не бихме отказали едни топли сусамени гевречета към основното ястие"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
  • мая - 1/2 кубче жива (или 11 г суха)
  • брашно - 600 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сусам - 150 г
  • мед - 2 ч.л.
  • вода - 200 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маята в хладкото прясно мляко и супената лъжичка захар и чакаме да шупне.

Правим си кладенче в брашното и изсипваме солта, шупналата мая, яйцето и разтопеното масло и замесваме меко и нелепнещо тесто. Оставяме тестото да втаса.

Запичаме си леко суровия сусам до златисто.

Приготвяме си и 200 мл топла вода с разбитите в нея лъжици мед.

Когато тестото е готово, го разделяме на 20 топчета, от които оформяме 10 гевречета.

Потапяме гевречетата със сусам в медния разтвор за няколко секунди и оваляме ги в сусам и оставяме отново да втасат.

Пекат се сусамени гевречета с масло на 210°C на загрята фурна за около 20 минути.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: