Начин на приготвяне
Разбиваме маята в хладкото прясно мляко и супената лъжичка захар и чакаме да шупне.
Правим си кладенче в брашното и изсипваме солта, шупналата мая, яйцето и разтопеното масло и замесваме меко и нелепнещо тесто. Оставяме тестото да втаса.
Запичаме си леко суровия сусам до златисто.
Приготвяме си и 200 мл топла вода с разбитите в нея лъжици мед.
Когато тестото е готово, го разделяме на 20 топчета, от които оформяме 10 гевречета.
Потапяме гевречетата със сусам в медния разтвор за няколко секунди и оваляме ги в сусам и оставяме отново да втасат.
Пекат се сусамени гевречета с масло на 210°C на загрята фурна за около 20 минути.
Бон Апети!