Кайгана

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34223641
Кайгана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 7 с.л.
  • сол - 2 - 3 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 50 г.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате с миксер шестте яйца (ако яйцата са дребни прибавете още едно). Към разбитите яйца прибавяте солта, захарта и брашното и продължавате разбиването с миксер, докато получите пухкава смес.

Към получената кремообразна смес наливате на струйка разтопеното масло и вода и разбърквате до хомогенна смес. Тази рядка смес я изсипвате в намазана с олио тава, а отгоре настъргвате кашкавала.

Печете на загрята фурна на около 180-200 градуса до златист загар. За да разберете дали сърцевината е добре изпечена, натиснете леко в средата и ако не потъва е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: