Агнешка глава на фурна

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Агнешка глава на фурна
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
3
"За ценителите на такъв тип гозби имаме една страхотна рецепта за агнешка глава на фурна, която решихме да споделим днес с вас"

Необходими Продукти

  • агнешки глави - 3 бр.
  • лук - 5 глави
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • розмарин
  • риган
  • олио
  • сол
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - при необходимост
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главичките се почистват, измиват и посоляват. Нареждат се в тавичка. Лукът се нарязва на полумесеци и се нарежда в тавата около агнешките главички.

Намазвате главичките с олио и подправяте с черен пипер, червен пипер, джоджен, нарязан на ситно /ако е пресен/, розмарин, риган. Накрая се прибавя и чашата бяло вино.

Покрива се цялата тава с алуминиево фолио и се поставя във фурната.

Пече се 30 минути на максимална температура и след това се намалява на 180 градуса и се продължава с печенето около 90 минути. Ако сосът е изврял може да се добави вода.

Накрая се отстранява алуминиевото фолио се се продължава с печенето до приятен загар около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: