Кекс Кайсия

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
08/04/2018
"Не просто кекс кайсия, а кекс сбъдната мечта "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 549
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме яйцата заедно със захарта и ги разбиваме с миксера продължително до пухкава каша.

Кашата трябва да е гъста и да се дигне няколко пъти като обем. Смесваме нишестето с бакпулвера и пресяваме през цедка.

Като разбием на гъста каша слагаме нишестето постепенно и пак разбиваме с миксера до еднородна смес. Намазваме форма за кекс с олио. Изсипваме кашата и заглаждаме.

Печем в загрята на 160 градуса фурна до готовност. Като изстине кексът го обръщаме в кръгла чиния и режем на парчета.

Смесваме пудрата захар и ванилията и като обърнем кекса поръсваме с цедка обилно.

Да ви е сладко! Става страхотен пухкав кекс с вкус на кайсия.

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
За хубаво тесто използвайте това:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Много добър резултат се получи! Прекрасна рецепта!
0
0