Начин на приготвяне
В купа слагаме яйцата заедно със захарта и ги разбиваме с миксера продължително до пухкава каша.
Кашата трябва да е гъста и да се дигне няколко пъти като обем. Смесваме нишестето с бакпулвера и пресяваме през цедка.
Като разбием на гъста каша слагаме нишестето постепенно и пак разбиваме с миксера до еднородна смес. Намазваме форма за кекс с олио. Изсипваме кашата и заглаждаме.
Печем в загрята на 160 градуса фурна до готовност. Като изстине кексът го обръщаме в кръгла чиния и режем на парчета.
Смесваме пудрата захар и ванилията и като обърнем кекса поръсваме с цедка обилно.
Да ви е сладко! Става страхотен пухкав кекс с вкус на кайсия.
Коментари