Боядисване на великденски яйца с ориз

08/04/2018
"Стара техника за боядисване на Великденски яйца, която е актуална дори и днес "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 865
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • ориз - 100 г
  • бои - за боядисване на яйца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме яйцата. Изсипваме ориза в чиния и овалваме измитите яйца, така че оризът да полепне максимално много.

След това увиваме готовото яйце в марля или в парче от стар чорапогащник. Завързваме в краищата с конец.

Слагаме яйцата да се варят и след като заврят се варят 10 минути (по желание във водата слагаме сол, за да може след това по-лесно - да се обелят).

Предварително сме приготвили боите, изваждаме сварените яйца и ги боядисваме (по възможност в тъмни цветове).

След като се боядисат ги оставяме да престоят около 15 минути, след което премахваме марлята с ориза и намазваме с памук, напоен с олио.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар