Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Агнешки дроб с лук и доматен сок

Агнешки дроб с лук и доматен сок

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Агнешки дроб с лук и доматен сок
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"И готвите, докато стане съвършено вкусен - така ли пише в рецептата"

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - 250 г /сварен/
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 100 мл
  • бяло вино - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
  • масло
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и зехтина. Добавете почистения и нарязан на ивици лук и моркова на кубчета. Когато зеленчуците омекнат добавете сварения агнешки дроб.

Разбъркайте добре и прибавете доматения сок, бялото вино, солта и черния пипер.

Гответе на умерен огън, докато водата от доматения сок изври и остане на мазнина.

По желание може да поднесете дробчетата поръсени със ситно нарязан магданоз или пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: