Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Аламинути»Агнешки дроб с лук на тиган

Агнешки дроб с лук на тиган

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Агнешки дроб с лук на тиган
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
28/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Много апетитна комбинация от агнешки дроб с лук на тиган, която ви препоръчваме с две ръце"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 50 мл
  • агнешки дроб - 500 г
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 3 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на филийки, оваляйте в брашно и оставете за 4 минути.

Запържете месото до зачервяване. Оставете пържения дроб в тенджера с капак, посолете и добавете черен пипер.

Затоплете същата мазнина, добавете, ако е необходимо. Накълцайте лука, добавете го, но не го оставяйте много, да не омеква.

Сипете виното и посолете лука. Махнете, когато се редуцира. Овкусете с магданоз и черен пипер.

Сложете лука върху дроба и оставете за половин час преди да опитате.

Агнешкият дроб с лук на тиган е страхотен аламинут за всички у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: