Начин на приготвяне
В подходяща купа слагаме яйцата и белтъка. Прибавяме кристална захар, ванилии и разбиваме с миксер.
В отделна купичка смесваме кисело мляко с амонячна сода (1 - 2 пакетчета) и сода за хляб (1 ч.л. ).
Като шупне киселото мляко, прибавяме към разбитите яйца. Наливаме и разтопена и охладена мас (1 ч.ч.) . Разбъркваме и постепенно, прибавяме брашно, да замесим меко и нелепнещо тесто.
Завиваме тестото с фолио и оставяме на стайна температура за час и половина или два часа. Готовото тесто, разточваме и правим курабийки с формички.
Подреждаме в тава върху хартия за печене и намазваме всяка курабийка със смесени жълтък и олио.
Поръсваме с кристална захар и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.